Stal van de Meikade

Geboren uit passie

Vanuit een gezamenlijke passie voor paarden startten Willem Lokhorst en Gerarda Harten in 2015 met hun onderneming: Stal van de Meikade. Inmiddels brengen zij elk jaar met hun eigen fokmerries gemiddeld zo’n 15 veulens voort. De opfok - begeleiding verzorgt het stel zelf, waardoor zij elk veulen door en door kennen. 

“Omdat we allebei een goede kijk op paarden hebben, houden we de opfok - begeleiding in eigen regie. Elke week lopen we één op één met de veulens - paarden, waarbij we letten op de bouw, onderhoud en het welzijn van de dieren. Ook observeren we of ze goed meegaan in de groep. Doordat we de paarden zelf begeleiden, kennen we ze heel goed. Dat is erg belangrijk in het verder klaarmaken van de paarden voor keuringen, wedstrijden en verkoop. 

Stal van de Meikade

Alles wat je van
een Fries wil,
maar dan moderner

Na drie jaar ligt er een stevige basis. We maken zelf een selectie van paarden die naar de keuring gaan. We maken gebruik van merries en hengsten die de raskenmerken vasthouden, een aandachtspunt daarbij is het kenmerkende vriendelijke karakter van en Fries, maar ook het behang, een lang voorbeen en het mooie front mag niet ontbreken.

 

Sponsoren