Over ons

Vanuit een gezamenlijke passie voor paarden startten Willem Lokhorst en Gerarda Harten in 2015 met hun onderneming: Stal van de Meikade. Inmiddels brengen zij elk jaar met hun eigen fokmerries gemiddeld zo’n 15 veulens voort. De opfok - begeleiding verzorgt het stel zelf, waardoor zij elk veulen door en door kennen.

 

“Omdat we allebei een goede kijk op paarden hebben, houden we de opfok - begeleiding in eigen regie. Elke week lopen we één op één met de veulens - paarden, waarbij we letten op de bouw, onderhoud en het welzijn van de dieren. Ook observeren we of ze goed meegaan in de groep. Doordat we de paarden zelf begeleiden, kennen we ze heel goed. Dat is erg belangrijk in het verder klaarmaken van de paarden voor keuringen, wedstrijden en verkoop. Niet ieder paard is geschikt voor de sport, maar friezen worden ook veel verkocht als recreatiepaard.”

“Alles wat je van een Fries wil, maar dan moderner”

Na drie jaar ligt er een stevige basis. We maken zelf een selectie van paarden die naar de keuring gaan.

We maken gebruik van merries en hengsten die de raskenmerken vathoudden, een aandachtspunt daarbij is het kenmerkende vriendelijke karakter van een Fries, maar ook het behang, een lang voorbeen en het mooie front mag niet ontbreken.

Beste match

De beste paarden blijven in onze stal en worden verder klaargestoomd om verkocht te worden voor de sport of particulier gebruik. Veel van onze paarden gaan naar het buitenland/. "Omdat we de paarden vanaf de eerste dag op stal hebben, kennen we hun karakters, hierdoor kunnen we een goede match maken tussen de klantvraag en onze paarden.

"Realiseren van droom“

Onze droom is om met een zelf gefokte merrie merrie of hengst kampioen te worden. Als alles klopt is dat het mooiste wat er is.

Met meerdere kampioenen achter hun naam laten Willem en Gerarda zien dat zij oog hebben voor talent. Stal van de Meikade heeft zich hiermee op de kaart gezet en bewijst hiermee paarden met aanleg voor de sport in huis te hebben. Het ambitieuze stel streeft dan ook naar een steeds hoger segment.